diumenge, 12 de maig del 2013

MI GUITARRA Y VOS

A vegades les cançons, tan a prop de la poesia, també ens poden acostar a la ciència. Aquesta n'és un bon exemple.
Me l'han recomanat expressament per trobar-se a prop del meu projecte "El laboratori Sonor" o, més aviat, el projecte dels infants, com sona? com ho puc fer sonar?

Algunes frases que em fan pensar en el disseny del laboratori:
"Que viva la ciencia y que viva la poesia. No hay guitarra sin tecnologia, tecnología en el nylon para las primas, tecnología en el metal para el clavijero, la prensa, la gubia i el barniz, las herramientas del carpintero."

I així, per respondre a la pregunta com sona? no ens podem limitar a la tecnologia informàtica, també gravadores, màquines fotogràfiques, teclats elèctrics, maquinetes de música, mp3... I si anem més enllà dons clar... la tecnologia del nylon per les cordes, del metall pel claviller, el varnis... per l'ukelele! I és que, no se si és generalitzable, però personalment, quan escolto la paraula tecnologia, el meu focus d'atenció se'n va directament a la pantalla de l'ordinador!

D'altra banda no podem obviar les infinites possibilitats que ens ofereix la pantalla, el teclat i la xarxa: "Hay manos capaces de crear herramientas, con las que se hacen máquinas para hacer ordenadores, que a su vez hacen máquinas que hacen herramientas para que las use la mano."

 En Jorge Drexler, un metge reconvertit a músic, fa poc ha creat un APP força interessant, amb cançons escrites i produides específicament per ser transformades i editades per usuaris de smarthphones i tablets. Aquesta aplicació ofereix un acostament  a la composició on l'oient es converteix en usuari, i les cançons es converteixen en experiències.
Si voleu més informació no us perdeu
http://www.jorgedrexler.com/web/indexb.html?i=ES

En aquesta mateixa línia: 
Podeu jugar amb En Bobby McFerrin a la seva web http://bobbymcferrin.com/dont-worry-be-happy-song/ 

O descarregar l'aplicació de la Björk, Solstice.  

No oblidem que...

 "La máquina la hace el hombre y es lo que el hombre hace con ella."